Man uit Alaska wordt wakker en ziet een Lynx familie op zijn veranda spelen [foto’s](1 minuten lezen)

Vroeg op een ochtend in Alaska ontwaakte Tim Newton door een geluid bij zijn veranda. Aanvankelijk vermoedde hij dat er misschien een indringer was. Terwijl hij uit zijn raam keek om te kijken, zag hij iets verrassends: een familie van lynxen.
 
“Het was vlak bij zonsopgang. Ik hoorde wat geluiden; het was als iets dat op het dek klauterde, ‘vertelde Newton aan The Dodo.

“Toen ik uit mijn slaap kwam, dacht ik: wat is dat nou?” Dus trok ik mijn badjas aan en trok langzaam het gordijn open. En precies daar, op een meter afstand, zat een lynx-kitten. Hij zat daar te kijken hoe zijn broers en zussen voorbij renden. ‘

Dat was echter niet het enige lynxkatje. Al snel klauteren er nog drie over de veranda van Newton. Zonder een seconde na te denken greep de natuurliefhebber zijn camera. Newton Zei: “Ze renden heen en weer, sprongen op elkaar. Ik begon weg te happen. Ik dacht: ‘Wauw! Wat een ongelofelijk geluk. Dit is gewoon beter dan alles. Dit is gewoon geweldig! ‘”

Foto’s van de ontmoeting zijn viraal gegaan, omdat de lynx notoir ongrijpbaar is. Newton heeft ze zelf een paar keer alleen in het wild gezien. “Ze waren zo schattig. Het was cute-tastic, ” zei Newton. “Het was geweldig.”

Het gezin bleef lang genoeg om de fotograaf tientallen foto’s te laten maken. “Ze begonnen weer te spelen. Gedurende de volgende 40 minuten speelden ze allemaal op mijn spel. Ze waren elkaar aan het achtervolgen, aan het rollen en aan het worstelen, ‘zei Newton

Wat vind jij? Reageer hieronder