Leraar dwingt leerlingen om hun telefoon in een kluis te leggen. iedere school zou dit moeten doen!

Ik heb het geluk dat ik een van de laatste generaties kinderen ben die opgroeide zonder toegang tot smart phones.

Ik ga het nut ervan op geen enkele manier bespreken, en zeg ook niet dat je je kind voor een bepaalde leeftijd geen smartphone moet geven. Wat ik echter wel wil zeggen, is dat ik blij ben dat ik mijn jeugd buiten heb doorgebracht met dingen die kinderen al duizenden jaren doen: namelijk verkennen en plezier maken.

Ik vind het jammer om te denken aan een reeks schoolkinderen die elke dag rondlopen met hun ogen gekluisterd op een digitaal scherm. Niet alleen dat, maar ik ben er zeker van dat het niet gezond of productief kan zijn als het gaat om hun opleiding en sociale ontwikkeling.

Docent digitale fotografie Michael Lee, van Spokane, Washington denkt hetzelfde. In de loop van het schooljaar 2017 begon hij op te merken dat studenten eerder aankwamen om dat normaal te doen en hun foto’s in een veel sneller tempo bewerken. Pas toen hij echter de reden achter de verandering in gedrag ontdekte, besefte hij dat er iets aan gedaan moest worden.

De kinderen werkten niet extra hard vanwege een bepaalde affiniteit, maar eerder – zoals Michael uiteindelijk ontdekte – zodat ze sneller naar hun mobiele telefoon konden terugkeren en hun energie online konden investeren.

Michael legde uit: “Mijn algemene doel was om kinderen een kans te geven om deel te nemen aan wat ze doen, en dat is moeilijk om te doen wanneer om de paar seconden of een paar minuten een piepje op je telefoon klinkt en je moet controleren wat het is. ”