Ze zeggen dat dit lied “onmogelijk” is, maar hij verbaast ze allemaal. Nu zijn miljoenen onder de indruk

Weinig liedjes zijn zo klassiek als “I Will Always Love You”, en het nummer is in verschillende versies uitgevoerd door zowel bekende als onbekende muzikanten. Maar het is niet voor niets dat het een “onmogelijk” liedje wordt genoemd.

Het origineel is geschreven door Dolly Parton, maar werd een internationaal hitnummer toen Whitney Houston het uitvoerde in de film “Bodyguard”. Met dat alles in gedachten maak ik me altijd een beetje ongerust als ik het hoor en vooral als een amateur het gaat uitvoeren.

Ik wil gewoon dat gevoel behouden dat ik had toen ik er voor het eerst naar luisterde. Lin Yu-Chun werd beroemd toen hij deelnam aan de Taiwanese talentenjacht “One Million Star”. Hij voerde “I Will Always Love You” uit om zijn oma te vieren die voor hem zorgde als kind.

Later werd hij uit de competitie gestemd. Maar zijn optreden werd online gepubliceerd en heeft nu meer dan 10 miljoen keer bekeken. Het is niet vreemd: Lin Yu-Chun heeft geen enkele moeite om recht te doen aan het liedje. Zijn versie is geweldig en wanneer hij het refrein bereikt, sluit ik gewoon mijn ogen en geniet ik ervan.